• odp_05.jpg
  • odp_01.jpg
  • odp_02.jpg
  • odp_03.jpg

Boerderij Zorgvrij

Informatieboerderij Zorgvrij trekt het hele jaar door vele bezoekers. En niet alleen mensen die voor het eerst komen, want op Zorgvrij is steeds weer iets nieuws te zien en te beleven. De boerderij is in gebruik als melkvee- en schapenhouderij. U kunt deze met eigen ogen komen bewonderen. Maar er is nog veel meer te beleven op de boerderij. Het schapen scheren is bijvoorbeeld ieder jaar weer een bijzondere gebeurtenis. En wat is er leuker dan in het voorjaar naar de pasgeboren lammetjes te komen kijken? Of maakt het melken van de koeien eens mee; dat kan elke dag.

Openingstijden

De boerderij is vanaf 1 maart tot 1 november van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. En vanaf 1 november tot 1 maart van woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

De toegang van Zorgvrij is gratis. In de schoolvakanties (regio Noord) ook op maandag en dinsdag geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Voor informatie kunt u contact met Zorgvrij opnemen, telefoon 023-5202828 of kijk op www.informatieboerderijzorgvrij.nl 

Bezoekerscentrum

Het ideale startpunt voor een compleet dagje uit in Spaarnwoude. Zorgvrij is het adres voor meer informatie over alle recreatiemogelijkheden in recreatiegebied Spaarnwoude. Bij het informatiecentrum worden al uw vragen beantwoord en krijgt u tips voor een sportief, natuurlijk of recreatief dagje uit in Spaarnwoude. Er is een uitgebreide plattegrond van Spaarnwoude beschikbaar. Ook zijn er diverse fiets- en wandelroutes verkrijgbaar. Kijk voor meer info op www.spaarnwoude.nl

In het winkeltje zijn allerlei leuke boerderij kadootjes te koop.

Speurtochten

Het gehele jaar door kunt u leuke en gezellige speurtochten rond en in de boerderij lopen. Ook als het slecht weer is kunt u bij de receptie van de boerderij, tegen een kleine vergoeding, een leuke tocht ophalen.

Leerzaam

Schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs zijn van harte welkom op Zorgvrij. De kinderen volgen een gevarieerd en actief les programma waar scholen zich voor kunnen inschrijven. Het programma is op aanvraag verkrijgbaar. Zie hiervoor www.nmewijzer.nl

Er zijn ook interessante workshops voor jong en oud. U kunt bijvoorbeeld een workshop kaasmaken volgen. Ook een wandeling door het Uilenbos is een leuke en leerzame ervaring. Tijdens deze wandeling komt u bijvoorbeeld langs de weertuin en via het bos komt u bij een oude hoogstamboomgaard met een bijenstal. Verder biedt het natuurpad allerlei informatie over vogels, dierensporen, paddenstoelen, bomen etc.

Activiteiten

In de schoolvakanties zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, waaronder knutselen of spelletjes.

Kinderen van 5 t/m 9 jaar kunnen in het weekend op Zorgvrij hun verjaardagspartijtje vieren in een echte boerderijsfeer. Voor deze activiteiten wordt een vergoeding gevraagd.